De “Nota Simple” Onmisbaar document bij kopen van huis in Spanje.

Waarom is de”Nota Simple” zo’n belangrijk document bij het kopen van een huis in Spanje?

Eerst even dit:

De “Nota Simple” is een document dat bestaat uit niet meer dan 3 kantjes A4 formaat waarin je alles kunt vinden over de woning deze kan door de eigenaar zo opgevraagd worden bij de gemeente, en is zeker niet duur. Afhankelijk van de gemeente kan dit document 3 tot maximaal 10 euro kosten.

Al de woningen die JM Real Estate Consulting in de verkoop heeft zijn gecontroleerd naar aanleiding van een recente Nota Simple, wij vragen deze rechtstreeks op en controleren deze.

Bij onregelmatigheden wordt of de woning niet door ons in de verkoop genomen of overeengekomen met de verkopende partij dat bepaalde zaken in orden gemaakt moeten worden deze afspraken worden contractueel vastgelegd met de verkopende partij. We willen immers van uw droom geen nachtmerrie maken.

 

Daarom is dit document zo’n belangrijk:

Controle-instrument voor de koper Hoe eerder, hoe beter.

Als je een huis in Spanje gaat kopen zou je de “Nota Simple” al in een heel vroeg stadium in je bezit moeten hebben of in ieder geval inzage in dit document kunnen hebben. In veel gevallen komt  “Nota  Simple”  pas  in   een   later   stadium   op   tafel.

 

Waarom kreeg ik het document pas later te zien?

Dit kan om meerdere redenen gebeuren:

De verkopende makelaar heeft nog niet alle informatie over de woning ontvangen van de verkoper. En daarom heeft hij de “Nota Simple” nog niet kunnen aanvragen in het eigendomsregister.

Een andere reden kan zijn dat de verkopende makelaar het document al wel in zijn bezit heeft, maar nog niet aan de aspirant-koper wil laten zien. De aspirant-koper zou aan de hand van de informatie uit het document rechtstreeks contact met de verkoper kunnen zoeken. In dat geval is de verkopende makelaar bang dat hij zijn courtage misloopt.

De meest kwalijke reden dat je de “Nota Simple” later te zien krijgt, is dat er in de “Nota Simple” zaken staan die de verkopende makelaar liever nog niet bekend wil hebben bij de aspirant-koper. Hij wacht totdat de voorlopige koopovereenkomst getekend is en de koper een aanbetaling heeft gedaan.

 

Wij benadrukken nogmaals met klem:

Al de woningen die JM Real Estate Consulting in de verkoop heeft zijn gecontroleerd naar aanleiding van een recente Nota Simple, wij vragen deze rechtstreeks op en controleren deze.

Bij onregelmatigheden of niet overleggen van de correcte documenten wordt de woning niet door ons in de verkoop genomen of is overeengekomen met de verkopende partij dat bepaalde zaken in orden gemaakt moeten worden, deze afspraken worden contractueel vastgelegd met de verkopende partij. En tijdens het eerste bezoek aan de aspirant-koper kenbaar gemaakt.  

We willen immers van uw droom geen nachtmerrie maken.

De inhoud van een “Nota Simple”.

Wat staat er in de “Nota  Simple”  ?   Heel   veel, of   beter   gezegd alles. Alle informatie die je moet hebben over het onroerend goed dat wordt verkocht vind je in de “Nota Simple”. Die informatie is op te delen in 3 gedeelten; juridische informatie; financiële informatie en bouwkundige informatie.

Juridische informatie.

  • Wie is/zijn de rechtsgeldige eigenaar(s). Sinds wanneer heeft de huidige eigenaar de woning in zijn
  • Hoe heeft hij of zij de woning in bezit gekregen. Bijvoorbeeld door aankoop of erfenis.
  • Bij welke notaris is de koopakte

Financiële en fiscale informatie.

  • Is er een hypotheek op de woning
  • Is er door een rechtelijke uitspraak beslag op de woning gelegd omdat iemand iets te vorderen heeft van de
  • Kunnen er vanuit de gemeente aanspraken op de eigenaar van de woning worden gedaan omdat de urbanisatie waar de woning staat nog niet helemaal afgewerkt is.
  • Zijn er nog openstaande belastingen die gevorderd kunnen

Bouwkundige informatie.

  • Een exacte beschrijving van de indeling van de woning.
  • De oppervlakte van het perceel waarop de woning staat.
  • De oppervlakte van de

Doe altijd een laatste controle:

Op het moment dat je de notariële koopakte tekent zal de notaris dit document zeker op tafel leggen. Zorg er dan voor dat je het document even in de hand neemt. Controleer de inhoud in alle rust, of laat het doen door een deskundig iemand (je advocaat) die je bij je hebt. De notaris heeft daar geen probleem mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *