Meer weten over de Comarca Los-Vélez

Bent u van plan om te gaan emigreren naar het mooie Andalusië? En heeft u zich al eens verdiept in de Comarca los Vélez? JM Real Estate Consulting Spain legt u graag wat meer uit over onze mooie regio.

De regio Los Vélez ligt in het meest noordelijke deel van de provincie Almería. Het heeft een totale oppervlakte van 1.145 km² met een grote ecologische rijkdom, aangezien er het beschermde gebied van het natuurpark Sierra Maria-Los Vélez is. Het biedt prachtige landschappen voor de ontwikkeling van natuurtoerisme.

Deze natuurlijke ruimte grenst in het noorden en oosten aan de regio Murcia, in het zuiden aan de regio’s van de Almanzora-vallei en de Levante van Almería en in het westen aan de provincie Granada. Het wordt gevormd door 4 gemeenten: Vélez-Blanco, een territorium met voldoende artistiek en cultureel erfgoed, Vélez Rubio met architectuur en stedenbouw die bewonderingswaardig is, Maria, een natuurlijk en archeologisch gebied met geweldige toeristische attracties; en Chirivel, waar een Romeinse site van groot historisch belang te vinden is.

De historische voorouders van Los Vélez dateren uit de prehistorie, toen de primitieve mannen de rotsgrotten van het gebied gebruikten om hun gemeenschappen te vormen. Dit blijkt uit archeologische vondsten van schilderijen gemaakt van houtskool gemengd met dierlijk vet. Deze vondsten tonen aan dat de eeuwenoude traditie meer dan 18.000 jaar geleden begon. De eerste bewoners vonden een paradijs van vruchtbare landen, ideaal om zich te vestigen en te bloeien.

De archeologische rijkdom wordt gezien in de 25 prehistorische grotten (in Andalusië zijn er 79 locaties van dit soort grotschilderingen), gevonden in de bergen van Los Vélez. Het was hier waar de Indalo werd gevonden, een symbool dat door velen in Almeria werd gebruikt. De mensen geloofden dat het bescherming tegen ongelukken biedt.

Het schilderij van de Warlock werd ook gevonden in dit gebied, en wel in de grot “Los Letreros”. Deze grot is een belangrijke ruimte, historisch zeer relevant. Hier vinden we verschillende representatieve tekeningen van neolithische kunst en uit de kopertijd. Deze grot wordt omschreven als een nationaal historisch monument, een werelderfgoed en een cultureel interessant gebied.

Door de geschiedenis heen is Los Vélez een regio geworden waar verschillende elementen van groot belang zijn in Almería en in heel Spanje, zoals:

  • Archeologische vindplaatsen met gebruiksvoorwerpen en prehistorische schilderijen, erkend als werelderfgoed.
  • Verschillende architecturale constructies die nationale monumenten zijn.
  • Historische sets met unieke traditionele kenmerken.
  • Elementen van etnografisch erfgoed, waaronder hydraulische fabrieken, boerderijen en reservoirs.
  • Sierra Maria-Los Velez Natural Park, een beschermd natuurgebied.

 

De regio Los Vélez is niet alleen de moeite waard om te kennen vanwege de archeologische rijkdom, maar ook vanwege de prachtige uitzichten op de nabijgelegen landschappen. Gebieden zoals de Sierra de Maria, de Sierra de la Muela, de Sierra Larga en Gigante en de Maimon bieden u een onvergetelijke aanblik.


Vélez-Rubiois het dorp dat dient als de ingang naar Andalusië. Het vormt ook het hoofd van de regio Los Vélez en opent de deuren van het natuurpark Sierra Maria-Los Velez, een 22.000 hectare groot natuurgebied dat sinds 1987 beschermd is.

In dit natuurpark kunt u genieten van een bosrijk landschap, met dichte bossen van Aleppo-dennen en talloze struikgewas van rozemarijn, esparto en tijm. U vindt hier verschillende soorten dieren zoals haviken, adelaars, uilen, genets, eekhoorns en vele andere dieren. Als u uit uw dagelijkse routine wilt komen en even helemaal in contact wilt zijn met de natuur dan is de Sierra Maria los Vélez zeker de moeite waard om in rond te wandelen.

De Comarca Los Vélez wordt ook gekenmerkt door het behoud van traditionele gebruiken en waarden door de inwoners. Hoewel de vier gemeenten op verschillende punten opmerkelijk verschillen, blijft het gevoel van eenheid intact, omdat elk van hen deel uitmaakt van de gemeenschap.


Er is veel te weten over Los Vélez en het is gemakkelijk jezelf te verliezen in alles wat deze regio u te bieden heeft. Denk eens aan de vele wandelpaden en recreatiegebieden, de botanische tuin Umbria de la Virgen, de historische bezienswaardigheden zoals het kasteel in Vélez Blanco en de kerk van de Incarnatie in Vélez Rubio.

 

Bent u van plan om te gaan emigreren naar het mooie Andalusië? Dan mag u de Comarca los Vélez zeker niet overslaan in uw zoektocht. Wanneer u in de regio los Vélez bent dan zult u zeker verliefd worden op zijn architecturale en natuurlijke schoonheden, die allemaal een reis door de geschiedenis laten zien, van de eerste beschavingen tot aan de dag van vandaag.

 

Wilt u meer weten over de Comarca los Vélez? Neem dan gerust contact met ons op. Het team van JM Real Estate Consulting Spain vertelt u graag meer over deze mooie regio.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *